Председник Вучић отпутовао у Молдавију

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Jun.2023, 09:30

Председник Вучић отпутовао у Молдавију

Председник Србије Александар Вучић отпутовао је данас у Молдавију, где ће учествовати на Самиту Европске политичке заједнице који се одржава у молдавској престоници Кишињеву. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић „На путу за Молдавију! Десети пут читам Арчибалда Рајса и припремам >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се за важне састанке са европским лидерима“, написао је Вучић.
Током самита у Кишињеву председник Вучић ће учествовати и на Округлом столу европских лидера о енергетици и повезивању. Планиран је и низ сусрета председника Србије са светским званичницима.
Међу њима су председник Француске Емануел Макрон, канцелар Немачке Олаф Шолц, канцелар Аустрије Карл Нехамер, председник Владе Републике Чешке Петр Фијала, председник Црне Горе Јаков Милатовић, као и високи представник ЕУ за сполну политику и безбедност Жозеп Борељ.
Молдавија ће данас бити домаћин другог по реду самита Европске политичке заједнице. Који ће окупити све највише званичнике држава Европске уније и европског континента.
Brnabić u Kragujevcu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Председник Вучић отпутовао у Молдавију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.