Додик: Нема тог Србина којег суд у Хагу не би осудио

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Maj.2023, 19:07

Додик: Нема тог Србина којег суд у Хагу не би осудио

Председник Републике Српске, Милорад Додик, изјавио је данас да “Не постоји Србин којег Међународни механизам за кривичне судове у Хагу неће осудити“, па тако и бивше званичнике Службе државне безбедности Србије Јовицу Станишића и Франка Симатовића који су данас осуђени >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на затворске казне од по 15 година. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић “Њихова пресуда апсолутно говори да је дужина трајања изречене казне идентична чињеници да нису имали доказа и да су тражили временски простор да би 15 година казне било исто као њихов боравак у Хагу. То значи да њих двојица не могу да туже Трибунал и наплате одштету“, рекао је Додик.
Он је оценио да помирење на простору бивше Југославије није успостављено хашким пресудама, као и да убице Срба нису подвргнуте правди, преноси РТРС.
“Њихова ранија одлука да војно и политичко руководство Срба у Српској и Србији доведу у Хаг и осуде вероватно се сада завршава. Нису имали никаве чињенице у наведеном предмету, као ни против Војислава Шешеља и Биљане Плавшић и много чега другога. Шта је Момчило Крајишник урадио, кога је убио, и ради свега наравно да трпимо“, рекао је Додик.
Stanišić i Simatović osuđeni na kazne zatvora od po 15 godina, uhapšeni su 2003. godine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Нема тог Србина којег суд у Хагу не би осудио се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.