Зашто је важно да често перете машину за судове?

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Maj.2023, 17:01

Зашто је важно да често перете машину за судове?

Ко је живео без машине за прање судова и добио је, зна колико она олакшава живот. Нарочито након великог броја окупљања и велике количине посуђа које се накупило током дана. Фото: Pixabay/ chefkeem Али оно што она не може је да се очисти. Дакле, нисте потпуно ослобођени бриге око прања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << судова, барем посредно.
Сва та прљавштина која се скупља при сваком прању посуђа не нестаје на волшебан начин, потребно је да засучете рукаве и сами решите тај „прљави проблем“.
На пример, сасвим је нормално чистити судопер, рерну, фрижидер, микроталасну… Исто треба урадити и са машином за прање судова. Није мука, довољно је једном месечно испразнити филтер и испразнити га и пребрисати му унутрашњост по упутству произвођача.
За то је потребно мало сирћета или соде бикарбоне, а они „професионалнији“ могу да купе специјално средство за прање. А све што треба да се уради је да га обришете или евентуално остружете старом четкицом за зубе или мало грубљом крпом.
Зашто је важно? Из хигијенских и здравствених разлога. Као и код свих кућних апарата, прљавштина доводи до непријатних мириса, али и до њеног накупљања на судовима, као што би прљава рерна утицала на храну.
Оне нечистоће које остану на посуђу могу се касније помешати са храном и тада настају проблеми.
Прљавштина може довести до појаве гљивица, влаге и буђи, што заузврат може изазвати алергијске реакције, стомачне, цревне и друге проблеме.
Стога, када машина за прање судова већ штеди сате и сате ручног прања судова, одвојите неколико минута да је очистите једном месечно. За ваше здравље ако ништа друго.
Bacite ih odmah! Ovih 5 stvari u kući koje donose lošu sreću

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто је важно да често перете машину за судове? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.