ЕУЛЕКС: Пажљиво пратимо случај брутално претученог Душана Обреновића

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Maj.2023, 12:28

ЕУЛЕКС: Пажљиво пратимо случај брутално претученог Душана Обреновића

ЕУЛЕКС пажљиво прати случај Србина Душана Обреновића, кога је брутално претукла косовска полиција приликом хапшења, саопштила је данас Танјугу Канцеларија за штампу и јавно информисање ЕУЛЕКС-а. Фото: Танјуг/AP Photo/Bojan Slavkovic Током саслушања о притвору ЕУЛЕКС-ови посматрачи ће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << моћи да се распитају код адвоката о поступању са притвореником, навео је ЕУЛЕКС.
Поред овог, ЕУЛЕКС преко своје Јединице за праћење случајева наставља да пажљиво прати преко 60 случајева који се односе на косовске Србе или евентуално утичу на односе међу заједницама, истакао је ЕУЛЕКС.
Обреновић је један од четворице Срба ухапшених у Звечану током протеста Срба, који траже повлачење тзв. специјалних јединица косовске полиције са севера КиМ и да нови, албански градоначелници изабрани на изборима које су Срби бојкотовали, не улазе у зграде општина.
У понедељак је током протеста дошло до сукоба грађана и косовске полиције, као и припадника КФОРА, када је повређено више од 50 Срба, а четворица од њих су ухапшени, од којих су двојица пуштени.
Nekoliko hiljada Srba ispred opštine Zvečan, razvili zastavu Srbije dugu 250 metara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУЛЕКС: Пажљиво пратимо случај брутално претученог Душана Обреновића се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.