Договор о подизању горње границе дуга САД прошао прву препреку у Конгресу

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Maj.2023, 08:55

Договор о подизању горње границе дуга САД прошао прву препреку у Конгресу

Законодавни одбор Представничког дома подржао је предлог о привременом укидању лимита да којег САД могу да се задужују и о њему ће се гласати данас у доњем дому америчког Конгреса. Фото: Танјуг/AP/J. Scott Applewhite Предлог закона у уторак подржало је седам чланова одбора, док је шест >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << било против, у одбору у којем већину имају републиканци, преноси Ројтерс.
Припадници десног крила Републиканске странке претходно су саопштили да се противе двостраначком предлогу о подизању границе задуживања са тренутних 31,4 билиона долара, у тренутку када истиче рок после којег би влада САД могла да остане без новца за измирење обавеза . Како републиканци имају тесну већину у Представничком дому од 222 према 213, могуће је да ће бити још чланова те странке који ће гласати против закона, па ће бити потребна помоћ демократа да се он изгласа и преда Сенату на одлучивање.
Ова мера мора да буде усвојена у Конгресу до 5. јуна, јер би у супротном Министарство финансија могло да остане без средстава за плаћање својих дугова по први пут у историји САД, што би даље могло да изазове економске проблеме како у САД, тако и у свету, наводи Ројтерс.
Bela kuća: Prikupljamo informacije o izveštajima o napadima dronova na Moskvu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Договор о подизању горње границе дуга САД прошао прву препреку у Конгресу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.