Ево шта се може догодити вашем телу ако изненада престанете да једете месо

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Maj.2023, 20:01

Ево шта се може догодити вашем телу ако изненада престанете да једете месо

Данас је у свету све више вегетаријанаца, а људи се на то одлучују из више разлога, углавном везаних за здравље. Ипак, добро је знати шта се дешава у нашем телу када изненада престанемо да конзумирамо храну која је до сада била саставни део наше исхране. Фото: Pixabay/u_rt5bpvly Престанком >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << конзумирања меса можемо наићи на неке неочекиване и непријатне нуспојаве. И као и свака промена и промена устаљених навика, и ово може бити велики шок за тело.
Ево нежељених ефеката које можете осетити када престанете да једете месо:
Мањак енергије Ако изоставите месо из исхране, можете се осећати уморно и слабо. То је зато што вам недостаје важан извор протеина и гвожђа, који су главни извори енергије. Тело апсорбује више гвожђа из меса него из друге хране, а исто се крије у зеленом лиснатом поврћу попут спанаћа, као и житарицама богатим гвожђем, хлебу и тестенини.
Губитак косе Управо због цинка, могуће је да приликом чешљања приметите мало више длачица на четки него што сте навикли. Ова промена у исхрани може чак довести до дугорочног губитка косе, па ако сте одлучни да престанете да једете месо, уверите се да добијате довољно цинка на друге начине.
Ићи ћете чешће у тоалет Мање меса и више есенцијалних влакана из целих житарица, сировог воћа и поврћа могу значити додатно време у тоалету. Влакна олакшавају покрете црева увлачећи воду у дебело црево, што може учинити вашу столицу много мекшом.
Бол у стомаку Иако је добро познато да је месо оно које нам тешко „пада” на стомак, док воће и поврће регулише варење, нагли прелазак на овакав начин исхране могао би да доведе до супротног ефекта. Нагле промене могу изазвати болове у стомаку и стомаку који раније нису били уобичајени, а који ће се регулисати када се ваше тело навикне на нову промену.
Иритације коже Врло је могуће да након што престанете да једете месо, ваша кожа ће реаговати упадљиво – недостатком сјаја, па чак и акнама. Месо садржи цинк и богато је аминокиселинама које су кључне у производњи колагена, а ако не уносите довољно овиһ супстанци, то би могло довести до тога да ваша кожа не изгледа тако свежа. Недостатак цинка утиче на појаву акни.
Kako da na najjednostavniji način saznate koji je vaš podton kože: Jedan pogled je dovoljan

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ево шта се може догодити вашем телу ако изненада престанете да једете месо се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.