Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Maj.2023, 19:19

ЕУ најављује двоструко већу ватрогасну аеро-флоту због ризика од шумских пожара

ЕУ је саопштила да ће овог лета удвостручити ваздушну ватрогасну флоту због изазова попут све чешћих шумских пожара изазваних климатским променама. FOTO: Bouchaib Yacine/SDIS66 via AP „У последњих неколико година били смо суочени са до сада највећим изазовима. Катастрофе се догађају све >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чешће и са већим интензитетом“, изјавио је европски комесар за управљање кризним ситуацијама Јанез Ленарчич говорећи о ризицима од шумских пожара у подручјима која раније нису била међу угроженим областима и о поплавама у Белгији, Немачкој и Италији.
Из ЕУ је саопштено да ће ове године у приправности бити 24 авиона и четири хеликоптера из 10 земаља чланица ЕУ, а поред тога 11 чланица уније ће послати око 450 ватрогасаца који ће бити стационирани у Француској, Грчкој и Португалији, пренео је Ројтерс.
Јужна Европа припрема се за лето које ће донети велике суше, а поједина подручја већ су суочена са несташицама воде, док пољопривредници очекују најгоре приносе у последњих неколико деценија.
Bela kuća: Prikupljamo informacije o izveštajima o napadima dronova na Moskvu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ најављује двоструко већу ватрогасну аеро-флоту због ризика од шумских пожара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.