Бела кућа: Прикупљамо информације о извештајима о нападима дронова на Москву

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Maj.2023, 18:32

Бела кућа: Прикупљамо информације о извештајима о нападима дронова на Москву

Сједињене Америчке Државе и даље прикупљају информације о извештајима о нападима беспилотних летелица на Москву, саопштила је данас Бела кућа. Фото: Танјуг/AP Photo/Patrick Semansky Вашингтон је поновио да не подржава нападе унутар Русије и да је усредсређен на помоћ Украјини да поврати >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << своју територију, пренео је Ројтерс.
„Видели смо вести и још прикупљамо информације о томе шта се догодило“, рекао је портпарол Беле куће.
Он је навео да је Вашингтон „усредсређен на то да Украјини обезбеди опрему и обуку, која им је потребна да поново заузме сопствену суверену територију“.
Указао је и на руске нападе на Кијев, који је у мају 17 пута погођен дроновима или пројектилима.
Русија је саопштила да су украјинске беспилотне летелице данас погодиле области Москве, гађајући делова града у којима бораве председник Владимир Путин и друга руска елита.
„Две особе су повређене у инцидентима“, рекао је градоначелник Москве.
Путин је истакао да је данашњи напад био покушај да се уплаши и испровоцира Русија и додао да ће противваздушна одбрана око престонице бити ојачана.
Putin: Ukrajinski napad dronovima na civilne objekte akt terorizma

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бела кућа: Прикупљамо информације о извештајима о нападима дронова на Москву се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.