Ови сокови могу да регулишу крвни притисак!

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Maj.2023, 14:00

Ови сокови могу да регулишу крвни притисак!

Сокови од маракује, нара, поморанџе и мандарине су богати калијумом, који игра велику улогу у регулацији крвног притиска и здравом срцу, ови напици могу помоћи у превенцији срчаних обољења. Фото: Pixabay/PublicDomainPictures Ако се не лечи, хипертензија (висок крвни притисак) додатно оптерећује >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ваше крвне судове, срце и друге органе, као што су мозак, бубрези и очи. Такође може повећати ризик од развоја бројних озбиљних и потенцијално фаталних здравствених стања. Болести срца, срчани удари, мождани удари и срчана инсуфицијенција само су неки од њих.
Два минерала играју главну улогу у регулацији крвног притиска и здравом срцу. То су натријум и калијум. С тим у вези, четири воћна пића су пуна горе поменутих минерала и могу помоћи у превенцији срчаних обољења.
Реч је о свежим соковима од маракује, нара, поморанџе и мандарине.
Стандардна шоља сваког пића садржи: Сок од маракује – 687 мг калијума Сок од нара – 533 мг Сок од поморанџе – 496 мг Сок од мандарине – 440 мгж Друга храна богата калијумом укључује сушено воће, пасуљ, сочиво, кромпир, спанаћ, броколи, авокадо, пилетину, лосос, бадеме итд.
Такође истичу да је најбољи план исхране за снижавање крвног притиска и превенцију срчаних болести онај који одражава медитеранску исхрану.
Такође се каже да сан игра огромну улогу у здрављу срца, јер је премало или превише сна повезано са срчаним обољењима и може негативно утицати на друге факторе ризика од срчаних обољења.
Indijski orah je jedan od najboljih prijatelja našeg organizma! Evo koje su njegove prednosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ови сокови могу да регулишу крвни притисак! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.