Вучић се састао са амбасадорима земаља Квинте

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Maj.2023, 09:20

Вучић се састао са амбасадорима земаља Квинте

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са амбасадорима земаља Квинте Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, као и шефом делегације Европске уније. Фото: PrtSc/видео/Танјуг
Састанку присуствује министар одбране Милош >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Вучевић, начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић.

Председник Вучић позвао је синоћ међународну заједницу да уразуми премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, али не бесмисленим саопштењима после којих му дају визну либерализацију и чланство у Савету Европе без формирања ЗСО. „Позивам још једном земље Квинте да уразуме своје чедо, јер то чедо може да изазове такво чудо какво нико други није изазвао. Зато и бескрајно молим да то ураде, јер Срби и Србија хоће мир и не тражимо ништа више“, рекао је Вучић.
Он је у ванредном обраћању јавности нагласио да ће Србија учинити све да сачува мир.
„Ако то не учине плашим се да ће бити касно. Ми ћемо се трудити да сачувамо мир. Срби морају да знају да имају одговорно руководство и да ће дати све од себе да сачувамо мир, али нећемо дозволити ни прогон, ни погром, ни убијање нашег народа на КиМ“, рекао је Вучић.
Он је истовремено позвао Србе са КиМ да не улазе у сукобе са НАТО, јер је то оно што Курти највише жели.
„Позивам их да када протестују, а то је њихова жеља јер се неће помирити са окупацијом зграда и кућа, да чине то на миран начин, као и данас, да седе, јер када се на миран начин супротстављају албанском окупатору, нико не може да их покори. Запуца ли албански окупатор, то ће бити друга ствар и то сам пренео НАТО-у“, казао је Вучић. Председник Србије је навео да је начелник Генералштаба Милан Мојсиловић затражио разговор са командантом Кфора Ристућом.
Вучић је нагласио да је Војска Србије распоредила снаге на местима где мислимо да је неопхдно.
У Звечану је јуче дошло до сукоба између тзв. косовске полиције и припадника Кфора са Србима, који су мирно протестовали због заузимања општинских просторија од приштинских представника.
Припадници КФОР-а били су распоређени и у Лепосавићу и Зубином Потоку.
Косовска полиција у петак је насилно увела у зграде општина албанске градоначелнике који су изабрани на изборима које су Срби бојкотовали што је довело до незадовољства Срба и нових напетости.
Председник Србије Александар Вучић изјавио је у ванредном обраћању јавности да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти жели да изазове кровопролиће у региону, као и да је Курти једини кривац за дешавања на КиМ.
Vučić: Malo ko je hteo da čuje i razume šta se dešava na KiM

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић се састао са амбасадорима земаља Квинте се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.