Јутрос мирно на северу Косова, за данас поново заказани протести Срба

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Maj.2023, 07:01

Јутрос мирно на северу Косова, за данас поново заказани протести Срба

Јутрос је на северу Косова и Метохије мирно, после ноћашњег сукоба припадника КФОР-а са Србима у Звечану. Фото: Танјуг/Дописништво КиМ
У општинама Зубин Поток, Звечан и Лепосавић, током боћи није било инцидената, а број припадника КФОР-а је појачан.

Војници се налазе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << око зграда тамошњих општина, где су грађани јуче протестовали, али и око зграде општине у Северној Митровици.
Појачано је присуство припадника КФОР-а и на прилазним путевима сва четири седишта општина са српском већином на северу покрајине.
Такозвана Косовска полиција и специјалци и даље се налазе у зградама те четири општине.
За данас су поново заказани протести Срба у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу.
Њихов захтев је повлачење специјалаца са севера Косова и Метохије, као и да новоизабрани албански градоначеници на изборима на које Срби нису изашли, не долазе на посао у српске општине.
УЖИВО! Сукоб Кфора и Срба, бачено више десетина шок бомби, полиција пуца из ватреног оружја, има рањених

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јутрос мирно на северу Косова, за данас поново заказани протести Срба се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.