Жене избегавају ову вежбу у теретани! Огромна грешка!

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Maj.2023, 20:00

Жене избегавају ову вежбу у теретани! Огромна грешка!

Велика већина жена избегава „мртво дизање“ како не би превише повећале мишиће. Међутим, тренери објашњавају да је то велика грешка јер има много предности које ова вежба доноси. Фото: Pixabay/tacofleur Исто тако, многе претходне студије су показале да мртво дизање има бројне здравствене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << предности, посебно за жене.
Тако је студија из 2014. открила да тренинг снаге сагорева више од 450 калорија на сат, а тачан број може да варира у зависности од интензитета вежбања и тежине.
Како објашњавају аутори студије, ова врста вежбања подстиче бржу потрошњу калорија и самим тим убрзава метаболизам, што доприноси успешнијем мршављењу.
Поред тога, „мртво дизање“ је одлична вежба за држање јер промовише боље здравље мишића леђа и кичме, а такође смањује бол. Доказано је и да „мртво дизање“ побољшава наше кардиоваскуларно здравље радећи на здрављу срца.
Наиме, сам интензитет вежбе покреће доток крви у мишиће, због чега срце ради јаче него у мировању. То, објашњавају стручњаци, води ка бољем кардиоваскуларном здрављу, али је важно не претерати са килажом и интензитетом.
Gde treniraju najveći novosadski ŠMEKeri?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Жене избегавају ову вежбу у теретани! Огромна грешка! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.