Ђоковић: Не знам да ли ће ме казнити због поруке, Косово је наше огњиште

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Maj.2023, 19:34

Ђоковић: Не знам да ли ће ме казнити због поруке, Косово је наше огњиште

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је на конференцији за медије у Паризу да без задршке стоји иза поруке „Косово је срце Србије! Стоп насиљу“ коју је написао на камери, да не зна да ли ће бити кажњен, али и да би опет поновио исто. Фото: Танјуг/AP/Aaron Favila „Нисам политичар >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и немам намеру да улазим у политичке дебате. Много ме боли као Србина то што се догађа на Косову, наши људи су протерани из општина. Најмање што сам могао да урадим је ово. Осећам одговорност као јавна личност и син човека који је рођен на Косову, осећам потребу да покажем подршку и целој Србију. Не знам шта будућност доноси за српски народ и Косово, али је врло потребно да се покаже подршка“, рекао је Ђоковић новинарима на конференцији за медије после победе над Александром Ковачевићем у првом колу Ролан Гароса.
На питање да ли ће бити кажњен, Ђоковић нема одговор, али истиче да је Косово наше огњиште и наше упориште.
„Не знам шта ће бити, знам да је било примедби од стране интернационалних новинара, да ли ће ме казнити. Немам задршке, опет бих поновио исто. Против ратова сам и било којег конфликта, то сам увек исказивао у јавности. Ова ситуација са Косовом је преседан по повељи УН и свих права, јако ми је жао што смо у ситуацији у којој се налазимо. Косово је наше огњиште, наше упориште, највећа битка се тамо десила, најважнији манастири се налазе тамо…Много разлога постоји, а поготово зато што је то истина“, закључио је видно емотивни Ђоковић.
Đoković: Uslovi su bili veoma teški, veoma sam motivisan da doguram daleko

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђоковић: Не знам да ли ће ме казнити због поруке, Косово је наше огњиште се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.