Да ли знате зашто је добро јести јабуку сваки дан?

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Maj.2023, 17:03

Да ли знате зашто је добро јести јабуку сваки дан?

„Једна јабука дневно тера доктора из куће“, изрека је која указује да конзумација једне јабуке дневно има велику корист за наше здравље. Али знате ли зашто је то тако? Фото: Pixabay/ 955169 Јабука у просеку садржи 26 грама протеина, 81 грам угљених хидрата и 40 грама дијететских влакана, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а не садржи ни масти ни холестерол.
Такође ће нам обезбедити важне витамине и минерале као што су калцијум, калијум, ниацин, фолна киселина, тиамин, витамини А, Ц, Е и К.
Јабуке су богате флавоноидима и фитокемикалијама, снажним антиоксидансима који се боре против слободниһ радикала који могу изазвати оштећење ћелија.
Једноставни шећери, глукоза, фруктоза и сахароза из јабука дају енергију, па је ово воће одличан избор када сте гладни или имате низак шећер у крви. Јабука је такође одличан извор гвожђа, које помаже у повећању нивоа хемоглобина у крви и лечењу анемије.
Он не само да регулише број црвених крвних зрнаца у телу, већ и обезбеђује одговарајућу оксигенацију есенцијалних органа. Јабуке су богате витамином Ц и антиоксидативним једињењима и протеинима који јачају имуни систем.
Они такође помажу у детоксикацији тела и побољшању општег здравља.
Људи који редовно пију сок од јабуке имају мањи ризик од развоја астме и астматичниһ напада, показало је истраживање.
Једење јабуке на празан стомак смањује ризик од развоја дијабетеса типа 2 за 29 процената.
Da li med može da zameni šećer?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли знате зашто је добро јести јабуку сваки дан? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.