Стари кафански трик

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Maj.2023, 13:00

Стари кафански трик

Цитруси: Они се сматрају извором витамина Ц, али садрже импресивну листу других важних хранљивих састојака, укључујући гликемијске и негликемијске угљене хидрате (шећере и влакна), калијум, фолат, калцијум, тиамин, ниацин, витамин Б6, фосфор, магнезијум, бакар, витамин Б2 и разне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << друге фитокемикалије. Фото: Pexels/Marta Dzedyshko Притом, цитруси не садрже масти или натријум, а немају ни холестерол, плус им је енергетска вредност веома ниска.
Уколико вам се догађа да вам се лимун, поморанџа или мандарина у чинији с воћем брзо поквари, постоје начини на које не треба и начини како треба чувати ово воће.
Цитрусе никако не треба чувати у фрижидеру, а разлог је вема једноставан.
Лимун и остали цтруси губе укус ако се чувају у фрижидеру и на веома ниским температурама. Наиме, јужно воће може да се прехлади јер долази из топлих крајева. Симптоми прехладе цитруса могу бити пеге и брзо турљење.Такође је велика грешка ако чувате цитрусе у папирним кесама јер постоји велика могућност да се развију плесни.
Како се онда чува лимун, поморанџа, мандарина и остало цитрусно воће? Трик је веома једноставан, а сигурно је да сте га већ видели у кафићима и кафанама.
Лимун најдуже остаје свеж ако се чува у свежој, хладној води.
Воду редовно мењајте и не брините се – лимун, грејпфрут и помораџе неће омекшати, а у води ово воће може да стоји данима, да остане свеже и сачува укус.
Када је реч о чувању лимуна, постоји још неколико цака:
* зреле лимуне у фрижидеру најбоље је чувати умотане у папир или новине
* не препоручује се стављање лимуна у пластичне кесе (кондензација и недостатак кисеоника биће главни разлози за почетак процеса труљења)
* можете чувати лимун на балкону у кутији (важно је одабрати хладно место и искључити сунчеву светлост).
Nisu dobar spoj: Ove namirnice ne bi trebalo da kombinujete jer mogu negativno uticati na zdravlje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Стари кафански трик се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.