Швајцарска забрањује оглашавање дувана на местима блиским младима

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Maj.2023, 09:28

Швајцарска забрањује оглашавање дувана на местима блиским младима

Швајцарска ће забранити оглашавање дуванских производа и електронских цигарета на местима и у медијима блиским младим људима, саопштила је данас влада те земље, чиме и практично примењује одлуку донету на референдуму прошле године. Фото: Unsplash/onixion Кабинет владе навео је да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ће нови закони бити примењивани од средине 2026. године, а њима се поспешују ограничења када је реч о паковању и оглашавању дувана и електронских цигарета, која ће ступити на снагу следеће године, пренео је Ројтерс.
Строжа ограничења уследила су након успеха референдума „Да – заштити деце и омладине од рекламирања дувана” у фебруару 2022, који је подржало 57 одсто швајцарских бирача.
Овај потез, који треба да утиче на штампане медије, онлајн оглашавање и фестивале, осмишљен је како би се смањила конзумација дувана и број смртних случајева с тим вези. Како је влада навела, пушење је и даље релативно распрострањено у Швајцарској, где око 9.500 људи прерано умире сваке године од последица конзумирања дувана, што се сматра једним од највећих проблема у земљи када је реч о јавном здрављу.
„Употреба дувана изазива бројне незаразне болести, а трошкови њиховог лечења износе три милијарде швајцарских франака годишње, саопштава влада и додаје да оглашавање дувана игра важну улогу у одлуци да неко почне с пушењем.
Nezaposlenost mladih u Srbiji i u Evropi u konstantnom padu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Швајцарска забрањује оглашавање дувана на местима блиским младима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.