Вучић: Мета протеста нисам ја, већ Србија, подршка из Загреба и Приштине то потврђује

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Maj.2023, 08:31

Вучић: Мета протеста нисам ја, већ Србија, подршка из Загреба и Приштине то потврђује

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да мета протеста није он, већ Србија и да се то види у подршци које демонстрације имају у Загребу, Приштини и неким другим градовима региона. Фото: Танјуг/Јадранка Илић „Загреб, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији. Не раде они то због Александра Вучића. Нисам ја мета. Мета је Србија у правом смислу те речи“, рекао је председник Србије Александар Вучић у Хит Твиту.
Председник је зато упитао – шта мислите због чега је неко у Загребу или у Приштини заинтересован да у Србији дође до свргавања власти на протестима?
Зашто је то њима у интересу, зато што је Србија лоша, да би Приштина и Загреб желели финију, бољу, лепшу и успешнију Србију. Верујете ли у то? То би њима била само она Србија која неће да штити свој народ на Косову и Метохији или која не би била регионално конкуретна, једнако слаба као у време Бориса Тадића да представља регионалну крпу која ће се свуда извињавати и да буде последња економска рупа на свирали Западног Балкана“, рекао је Вучић и поручио да та смена власти може да дође само након победе на изборима. Председник је указао да ће се наставити притисак и од споља због КиМ и независне политике Србије.
Због тога ће желети да ме ослабе, навео је Вучић.
„Радиће све што је потребно да би могли да припремају за будућа времена неке друге, који би служили њиховим интересима,“ рекао је председник.
„Знају да није лако да ме победе, јер политичари у овој земљи нису велике популарности и способности, али ће да раде после тога све што је потребно, да припремају неке друге да служе њиховим интересима,“ рекао је он и нагласио да му није лако да гледа да неко организује политичке протесте због ужасне трагедије.
Додао је да не мисли да је то фер, али да разуме грађане зашто реагују, јер би и он између осталог тако реаговао.
Изразио је жаљење што је опозиција имала различите захтеве, али ниједан везан за децу.
Подсетио је да је држава прикупила већ више од 50.000 комада оружја и позвао грађане да не забораве да је рок 8. јун.
Нагласио је да ће политичари који су организовали протест у тренутку када су се десила два велика злочина, ући у анале бешчашћа.
Председник је додао да се тако нешто није десило нигде у свету и да се такве ствари не користе у политичке сврхе, што се видело и у Немачкој када је тинејџер у гимназији убио 19 људи.
Ово је озбиљан преседан који ће сви у будућности користити и уз овакво стање рада страних обавештајних служби у Србији, неопходно је уложити много напора да бисте очували какву – такву стабилност, рекао је председник и додао да га то брине за будућност.
Neverovatne slike gužve ispred manastira Tumane: Desetine hiljada ljudi strpljivo u redu čekalo istu stvar

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Мета протеста нисам ја, већ Србија, подршка из Загреба и Приштине то потврђује се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.