Најлепше плаже Србије (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Maj.2023, 18:00

Најлепше плаже Србије (ФОТО)

Иако се већина листа са најлепшим плажама своди на плаже које су овичене морем, Србија је земља која је богата лепим плажама, али које су на рекама и језерима. Фото: Градске инфо Често су ове плаже занемарене и доста људи их заборави приликом одласка на летовање, осим локалног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << становништва који ту живи и свакодневно ужива у чарима српског „мора“.
Најлепше плаже Србије 1. Плажа у Кладову Плажа у Кладову излази на реку Дунав и представља прави мали рај за његове становнике. Плажа се простире јужно од Ђердапке клисуре и важи за једну од најлепших источних плажа. Дугачка је око 1000 метара, шљунковита и опремљена сунцобранима од трске као и лежаљкама, те својим изгледом подсећа на море. С тога је и многи туристи и називају ,,српским морем“.
 







Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

















 
Objavu dijeli Dragulj na Dunavu (@draguljnadunavu)


2. Плажа на Перућцу Језеро Перућац представља једну од најпопуларнијих туристичих дестинација у Србији данас. На језеру се налази понтонска плажа која је потпуно прилагођена свим узрастима и представља безбедно ограђен простор за купање. У склопу плаже налазе се тушеви, кабине за пресвлачење, лежаљке, сунцобрани, кафићи и ресторани. У оквиру садржаја постоји могућност изнајмљивања педалина и чамаца као и могућност вожње туристичким бродом.
Фото: PrtSc/YouTube/Nenad Maric 3. Градска плажа у Бачкој Паланци Једна од најлепших плажа на Дунаву налази се у Бачкој Паланци. Градска плажа налази се на левој страни Дунава. Плажа је потпуно опремљена, у склопу ње налазе се тршчани сунцобрани, лежаљке и тушеви са кабинама. Плажа је пешчаног типа, а поред пријатне воде њени посетиоци уживају у  дивном погледу на шуму која је окружује. Недалеко од ове плаже налази се и плажа Тиквара која представља језеро на Дунаву, специфична је по плиткој и топлој води и погодна је за купање деце.
Фото: PrtSc/backapalankavesti.com 4. Плажа на Сребрном језеру Плажа на Сребрном језеру представља прави бисер српског туризма и њен изглед често подсећа на плаже које гледамо у филомовима. Ову плажу окружују брдовити предели и тиме је чине малом ушушканом оазом за уживање. Сребрно језеро поседује неколико плажа јер се површина језера простире на неколико суседних места. Најпопуларнија плажа је уређена 2022. године и у оквиру ње се налази ново шеталиште. Вода у језеру је плитка па одговара купању најмлађих посетилаца. Плажа је шљунковита, а на њој се налазе различити терени за рекреацију, дечје игралиште, сунцобрани и  лежаљке. У близини се налазе и бројни апартмани стога ова дестиницајима добија свој пун туристички потенцијал.
Фото: PrtSc/Instagram/srdjan_dedic_photography 5. Плажа у Бачкој Тополи Зобнатичко језеро или језеро у Бачкој Тополи представља једно од омиљених локација северног дела наше земље током топлих дана. Идеална за породице, али и за пријатељска окупљања, у својој понуди поред лепог погледа има и одлично уређену плажу. Плажа је делом шљунковита, а делом се травната. У току свог комплекса има уређено шеталишта, неколиико игралишта за кошарку, одбојку на песку и дечје игралиште. У склопу плаже налазе се неколико објеката који продају пиће, храну и сладолед.
Фото: PrtSc/Facebook/Oko sveta Плажа има неколико молова за скакање на којима се налазе тобогани. У продужетку плаже се налази шума која има уређену пешачку стазу.
6. Плажа на Златарском језеру Ова плажа на Златарском језеру представља омиљено место за купање Нововарошана. У комплексу плаже постоји терени за разне спортове, кафићи и објекти са храном. Боја језера је тиркизна и вода је изузетно чиста.  Могуће је изнајмити педалине и гумене чамце за веслање. Постоје многи туристички чамци који вас воде у обилазак Златарског језера, а на средини језера се налази острво са крстом који представља споменик на цркву која је ту раније била.
 
Фото: PrtSc/Zlatarinfo Domaći turizam sve popularniji – Koje destinacije su najčešći odabir u našoj zemlji?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најлепше плаже Србије (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.