Како кувати савршену кашу за доручак од гриза без грудвица

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Maj.2023, 11:31

Како кувати савршену кашу за доручак од гриза без грудвица

Како направити веома нежну кремасту кашу којом нас је мама хранила у детињству? Фото: Pexels/Eva Bronzini Гриз је вероватно једини који се најбоље кува само у млеку. Кувано на води, иако ће се испоставити да је мање калорично, али не тако укусно. Ако вам се млеко чини превише масним, онда >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << га можете разблажити прокуваном водом.
Важно је знати још једну особину кувања. Што је више течности, то ће се испоставити течнија каша. Претерајте са житарицама – и добијете ону исту одвратну густу кашу са грудвицама коју су нам сервирали у школској мензи и болницама.
За 500 милилитара млека довољно је ставити само три кашике житарица. У овом случају, житарице треба сипати већ у кључало млеко, претходно посолити и засладити. Али немојте га бацати кашикама – сипајте га, на пример, у кесу, одрежите врх и излијте га у танком млазу. То се мора учинити сталним мешањем млека. Пет минута – и каша је спремна! Комад путера ће му додати нежност, а свеже бобице или џем ће додати слаткоћу и арому.
Ако желите да добијете гушћу кашу, али без грудвица, онда након што је кувана оставите да одстоји 15 минута испод поклопца.
Da li so ima rok trajanja?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како кувати савршену кашу за доручак од гриза без грудвица се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.