Шта ће да се догоди у организму ако престанете да једете бели хлеб

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Maj.2023, 10:13

Шта ће да се догоди у организму ако престанете да једете бели хлеб

Хлеб је многима омиљена намирница без које не могу замислити оброк. Али исто тако, та бомба угљених хидрата долази у пуно различитих облика, од којих су неки штетни за наше тело и линију, док други заслужују само речи хвале. Ево шта ће се догодити с вашим телом ако из исхране у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << потпуности избаците бели хлеб. Фото: Pexels/Cats coming Изгубићете килограме узроковане водом Хлеб је пун угљених хидрата, а њихово нагло избацивање из режима исхране на вашем се телу примјећује готово моментално, и то у облику губитка килограма. Ипак није реч о инстант мршављењу, већ о губитку воде која се накупља у телу.
Тело складишти угљене хидрате у облику гликогена, млечне киселине која сакупља воду. Сваки грам угљених хидрата задржан у телу у њему задржава и веже три до четири пута више воде од своје тежине.
Нећете више стално бити гладни Прерађени угљени хидрати, каквих је пун бели хлеб, у вашем организму узрокују нагли пораст и скок шећера у крви, који потом врло брзо пада. Ове луде промене мозгу шаљу нејасне сигнале који повећавају осећај глади и жудњу за храном, због чега се гојимо.
Хлеб је је пун угљених хидрата, а нагло избацивање истих из навика у исхрани на вашем се телу примећује готово моментално и то у облику губитка килограма.
Ипак то не значи да из исхране морате у потпуности да избаците хлеб, већ да празне калорије и бели хлеб замените оним направљеним од целих житарица, које регулишу и балансирају шећер у крви.
Енергија ће вам порасти, а пробава ће се побољшати За разлику од интегралног или црног, бели хлеб не садржи влакна која су преко потребна за нормалан рад црева и пробаве. Таква храна узрокује затвор и проблеме с пробавом.
Након што избаците бели хлеб из менија и у свакодневну исхрану уврстите целе житарице, пробава започиње нормалан и олакшан рад.
Исто тако, угљени хидрати су храна и гориво за мозак. Ако је оно квалитетно, мозак ради нормално, без сметњи, али ако храна за мозак није здрава, тело реагује негативно па се појављује осећај малаксалости и умора.
Šta kažu psiholozi: Zašto neka deca ne vole da se maze ili da pokazuju nežnost?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта ће да се догоди у организму ако престанете да једете бели хлеб се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.