Највећи руски напад дроновима на Кијев од почетка рата

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Maj.2023, 09:24

Највећи руски напад дроновима на Кијев од почетка рата

 Украјински званичници саопштили су да је руска војска протекле ноћи извела до сада највећи напад дроновима на Кијев, док се украјинска престоница припремала да данас прослави 1.541 годину од оснивања. Фото: WikimediaCommons/Armyinform.com.ua Градоначелник Кијева Виталиј Кличко је потврдио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да је у ноћашњим руским нападима погинуо 41-годишњи мушкарац, а кијевска војна управа саопштила је да су најмање две особе рањене.
Више од 40 дронова које је током протекле ноћи лансирала руска војска оборила је украјинска ПВО у ваздушном простору Кијева, саопштили су украјински војни званичници и истакли да је ноћашњи напад на престоницу Украјине био 14. овог месеца, пренео је Ројтерс.
Агенција наводи да су руске снаге извеле више таласа вазушних удара на циљеве у Украјини, а украјински медији пренели су да су се експлозије чуле у бројним регионима, укључујући Житомирску и Сумску област, као и да је у вецћем делу Украјине, укључујући Кијев и Кијевску област, проглашена ваздушна узбуна.
Уочи најављене украјинске контраофанзиве, Москва је интензивирала ракетне и беспилотне ударе циљајући војне објекте и складишта, наводи Ројтерс.
 
Otvorena birališta u drugom krugu predsedničkih izbora u Turskoj

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Највећи руски напад дроновима на Кијев од почетка рата се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.