Линта: Приштина у континуитету спроводи терор над српским народом на АП Косову и Метохији

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Maj.2023, 20:59

Линта: Приштина у континуитету спроводи терор над српским народом на АП Косову и Метохији

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта саопштио је вечерас да, како је навео, “албански режим у Приштини у континуитету спроводи терор над српским народом на Косову и Метохији“. Фото: Wikimedia/Медија центар Београд “Последња у низу једностраних и антисрпских акција >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Приштине јесте јучерашње насилно заузимање зграда општина Лепосавић, Звечан и Зубин Поток. Тешко наоружане специјалне јединице косовске полиције су употребиле физичку силу, сузавац и шок бомбе према грађанима који су мирно протестовали због намере да нелегитимни и нелегални албански градоначелници уђу у општинске зграде да би започели свој мандат“, подсећа Линта у саопштењу.
Линта подржава захтев Српске листе да руководство Србије прекине дијалог о нормализацији односа са Приштином све док Куртијев режим не повуче све специјалне полицијске РОСУ снаге са севера КиМ и повуче све своје органе и напусти општинске зграде у Лепосавићу, Звечану и Зубин Потоку.
Кључну одговорност да Куртијев режим испуни наведене захтеве имају САД и Европска унија, подсећа Линта
Euleks: Ostajemo na oprezu, pažljivo pratimo razvoj situacije na severu Kosova i Metohije

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Линта: Приштина у континуитету спроводи терор над српским народом на АП Косову и Метохији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.