Еулекс: Остајемо на опрезу, пажљиво пратимо развој ситуације на северу Косова и Метохије

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Maj.2023, 19:54

Еулекс: Остајемо на опрезу, пажљиво пратимо развој ситуације на северу Косова и Метохије

Еулекс остаје у приправности и пажљиво прати ситуацију на северу Косова и Метохије, речено је вечерас Танјугу из седишта Мисије Европске уније за владавину права на КиМ. Фото. Танјуг/Бојан Славковић „Што се тиче вашег питања о планираним корацима Еулекса, имајте на уму да Еулекс >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << остаје на опрезу и да пажљиво прати све развоје које се тичу безбедности на Косову, као и безбедности свих општина. Припадници Еулексове полицијске једнице, затим Резервне полицијске јединице, као и наших високих полицијских саветника и осталог особља, надгледају развој ситуације на северу Косова, у координацији са косовском полицијом и Кфором“, навели су из Еулекса у писаном одговору Тањугу на питање које кораке Еулекс планира да предузме после јучерашњих инцидената на северу КиМ.
Из Еулекса су додали да је њихов став поводом најновијих инцидената у складу с оним што је у петак поручено из седишта Европске уније. Портпарол ЕУ Петер Стано је у петак изјавио да Брисел најоштрије осуђује сукобе у којима су учествовали косовска полиција и демонстранти на северу КиМ и поручио да сви морају да предузму акције како би одмах деескалирали ситуацију.
Шефица УНМИК-а Каролина Зијаде затражила је да се хитно предузму кораци како би се смањиле тензије на северу КиМ.
Srpska lista: Blaga reakcija međunarodne zajednice, u ponedeljak ćemo odlučiti

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Еулекс: Остајемо на опрезу, пажљиво пратимо развој ситуације на северу Косова и Метохије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.