Српска листа тражи прекид дијалога док не оду полиција и градоначелници

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Maj.2023, 12:57

Српска листа тражи прекид дијалога док не оду полиција и градоначелници

Српска листа затражила је данас од Републике Србије, председника Александра Вучића и српске владе да прекину дијалог са Приштином док се са севера наше јужне покрајине не повуку све снаге специјалне полиције и док албански градоначелници не изађу из српских општина. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/дописништво КиМ „Прекинути дијалог са Приштином док се са севера КиМ не повуку све снаге специјалне полиције тзв. Косова, као и албански градоначелници из општинских зграда већински српских општина“, рекао је председник Српске листе Горан Ракић на конференцији за медије.
Члан председништва Српске листе Драгиша Миловић изјавио је да, уколико премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти не повуче своје специјалце, „реакција Срба ће да буде много оштрија“.
У петак је, након покушаја грађана севера Косова и Метохије да спрече полицију да уђе у општинске просторије у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, дошло до сукоба, у којима је полиција је употребила сузавац, димне и шок бомбе.
Том приликом повређено је више Срба, а Косовска полиција је ушла у општинске зграде и у њих увела албанске градоначелнике.
Градоначелници четири општине на северу КиМ изабрани су на изборима које су Срби бојкотовали, након што су у новембру прошле године напустили приштинске институције због кршења Бирселског споразума од стране Приштине, упада специјалних јединица тзв. косовске полиције на север КиМ и сталних противправних хапшења Срба.
Vojska Srbije do daljeg ostaje u najvišem stepenu borbene gotovosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Српска листа тражи прекид дијалога док не оду полиција и градоначелници се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.