НАТО позвао Приштину да одмах деескалира ситуацију на северу КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Maj.2023, 12:17

НАТО позвао Приштину да одмах деескалира ситуацију на северу КиМ

НАТО је данас позвао приштинске институције да одмах деескалирају ситуацију на северу Косова и Метохије, дан након што је тзв. косовска полиција насилно, уз сузавац, шок и димне бомбе, упала у зграде три општина са српском већином и у њих увела албанске градоначелнике.
Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP Photo/Olivier Matthys „Позивамо институције на Косову да одмах деескалирају ситуацију и позивамо све стране да реше ситуацију дијалогом“, написала је на Твитеру портпаролка НАТО-а Оана Лунгеску.
Она је додала да КФОР – мисија НАТО-а на КиМ – остаје на опрезу и да ће обезбедити безбедно окружење.
Тзв. косовска полиција насилно је у петак упала у зграде општина у Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу, употребивши сузавац, димне и шок бомбе против Срба који су покушали да је спрече да уђе у општинске просторије.
Повређено је више Срба, а косовска полиција је ушла у општинске зграде и у њих увела албанске градоначелнике.
Градоначелници четири општине на северу КиМ – Северне Митровице, Зубиног Потока, Звечана и Лепосавића – изабрани су на изборима које су Срби бојкотовали, након што су у новембру прошле године напустили приштинске институције због кршења Бриселског споразума од стране Приштине, упада специјалних јединица тзв. косовске полиције на север покрајине и сталних противправних хапшења Срба.
Završena sednica Saveta za Nacionalnu bezbednost

Преузмите андроид апликацију.
Чланак НАТО позвао Приштину да одмах деескалира ситуацију на северу КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.