Кишида спреман да се састане са Ким Џонг-уном због отмица Јапанаца

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Maj.2023, 10:31

Кишида спреман да се састане са Ким Џонг-уном због отмица Јапанаца

Јапански премијер Фумио Кишида изјавио је данас да је вољан да се састане са севернокорејским лидером Ким Џонг-уном како би покушао да реши питање држављана Јапана отетих 1960-их и 1970-их година, пренели су медији у Токију. Фото: Танјуг/AP/Jason DeCrow „Одлучан сам да се директно састанем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са Ким Џонг-уном, без икаквих предуслова“, рекао је Кишида на скупу у Токију, објавиле су новине Маинићи Схимбун, преноси Ројтерс.
Званични Пјонгјанг је 2002. године признао да је ранијих деценија киднаповао 13 Јапанаца.
Петорици отетих и њиховим породицама касније је одобрено да се врате у Јапан, док су остали преминули.
Међутим, званични Токио верује да је отето 17 Јапанаца и наставља да истражује судбине оних који се нису вратили.
Kijev traži od Nemačke krstareće rakete Taurus dometa 500 kilometara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кишида спреман да се састане са Ким Џонг-уном због отмица Јапанаца се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.