Председавајући ОЕБС-а позвао на деескалацију ситуације на КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Maj.2023, 08:16

Председавајући ОЕБС-а позвао на деескалацију ситуације на КиМ

Председавајући ОЕБС-а и министар спољних послова Северне Македоније Бујар Османи позвао је данас, током разговора са приштинским званичницима, на деескалацију ситуације и смањење тензија на Косову и Метохији. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић „Неопходно је смањити тензије на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << северу Косова како би се дао простор политичком дијалогу који води Европска унија. ОЕБС је спреман да настави да подржава имплементацију споразума постигнутих у оквиру дијалога“, рекао је Османи, наводи се у саопштењу ОЕБС-а.
Он се током посете КиМ састао са председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи, премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем и његовом заменицом и министарком спољних послова Доником Гервалом-Шварц.
Додаје се да су разговори са званичницима били фокусирани на недавна дешавања и безбедносну ситуацију на северу КиМ.
Blinken: Kurti da hitno obustavi nasilne mere, biće posledica po odnose sa SAD

Фото: Танјуг/WikimediaCommons/Organization for Security and Cooperation in Europe. Преузмите андроид апликацију.
Чланак Председавајући ОЕБС-а позвао на деескалацију ситуације на КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.