Маскова компанија „Неуралинк“ добила дозволу за тестирање на људима

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Maj.2023, 08:07

Маскова компанија „Неуралинк“ добила дозволу за тестирање на људима

Компанија Илона Маска „Неуралинк“ добила је дозволу за тестирање на људима од америчке Управе за храну и лекове (ФДА). Фото: Танјуг/AP/Jae C. Hong „Ово је важан први корак који ће једног дана омогућити нашој технологији да помогне многим људима. Одобрење је резултат невероватног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рада нашег тима у блиској сарадњи са ФДА“, саопштила је компанија „Неуралинк“, преноси Ројтерс.
Реч је о компанији за имплантацију чипова у мозак са циљем да се људима помогне да поврате вид или покретљивост, повезујући мозак са рачунарима.
ФДА је раније одбио да изда одобрење Неуалинку из безбедносних разлога, међутим компанија се сада нада да ће тестовима прићи корак ближе лечењу стања као што су парализа или слепило, и да ће помоћи особама са одређеним инвалидитетима да користе рачунаре и мобилну технологију.
Чипови, који су досад тестирани на мајмунима, дизајнирани су да тумаче сигнале произведене у мозгу и преносе информације уређајима преко Блуетоотх технологије.
Rusija će lansirati prvi civilni radarski satelit za posmatranje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Маскова компанија „Неуралинк“ добила дозволу за тестирање на људима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.