Русија ће лансирати први цивилни радарски сателит за посматрање

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Maj.2023, 07:31

Русија ће лансирати први цивилни радарски сателит за посматрање

Ракета носач Сојуз-2.1а полетеће из космодрома „Восточни“ на далеком истоку Русије сутра 27. маја у орбиту цивилног радарског сателита за посматрање Кондор-ФКА, дизајнираног да обезбеди даноноћно праћење свих континенталних области Земље и Светски океан у свим временским условима. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pixabay/PIRO4D Из руске свемирске агенције Роскосмос саопштили су да ће ово бити прво лансирање са космодрома Восточни 2023. године, преноси ТАСС.
Сателит ће се бавити мапирањем Земљине површине, праћењем животне средине и истраживањем природних ресурса.
Кондор-ФКА ће деловати за потребе прогнозе, праћења и подршке подацима за мере за отклањања последица поплава, шумских пожара, снежних лавина и других елементарних непогода.
Из Роскосмоса наводе да ће сателит допринети ефикасном мерењу обима изливања нафте, а пратиће и динамику контаминације водених површина нафтним дериватима и отпадним водама.
Lavrov i Li Hui završili sastanak, razgovori o Ukrajini trajali 90 minuta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија ће лансирати први цивилни радарски сателит за посматрање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.