Косовска полиција изнела своју верзију данашњих догађаја у Лепосавићу

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Maj.2023, 18:40

Косовска полиција изнела своју верзију данашњих догађаја у Лепосавићу

Косовска полиција изнела је своју верзију данашњих догађаја на северу КиМ, у којој тврди да је у самоодбрани користила сузавац и друга, како каже, „легална средства“ да растера окупљене грађане и омогући новим градоначелницима да уђу у општине. Фото: Танјуг/Дописништво КиМ Како >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се наводи у саопштењу косовске полиције, пет њених припадника је повређено у нередима на северу КиМ, четири возила су оштећена, а једно је запаљено током сукоба грађана и полиције у општини Звечан.
Из косовске полиције наводе да се значајан број грађана окупио данас у општинама Звечан, Лепосавић и Зубин Поток “како би спречио градоначелнике да уђу у зграде Општине“ и да су у општинама на северу укључене сирене које, како тврде, „користе злочиначке структуре за моблизацију и окупљања“.
Они у саопштењу тврде да су ангажовали „релевантне полицијске јединице“ како би управљале ситуацијом и околностима које су створили „окупљени грађани, који су ометали органе за спровођење закона и државне службенике да остваре своје легитимно право“.
Тврди се и да је косовска полиција „у континуитету разговарала са окупљеним грађанима, тражец́и од њих да се удаље и не ометају рад државних службеника, да рашчисте пут и омогуће им одлазак на радна места“, али да су они то одбили.
Косовска полиција тврди и да су демонстранти у Звечану исказали насиље.
Наводе и да постоји сумња да су се у близини чули пуцњи, али да се још не зна тачна локација.
Косовска полиција навела је да ће наставити да одржава „безбедно и мирно“ окружење за све грађане на КиМ и предузети законске мере против „незаконитих радњи, које би у било којој мери угрозиле безбедност, мир и стабилност“.
Šok bombe i suzavci: Kosovska policija upala i u zgradu opštine Leposavić

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Косовска полиција изнела своју верзију данашњих догађаја у Лепосавићу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.