Вучевић: Војска Србије на позицијама, нећемо дозволити нову „Олују“

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Maj.2023, 17:41

Вучевић: Војска Србије на позицијама, нећемо дозволити нову „Олују“

Министар одбране Србије Милош Вучевић рекао је да је ситуација на тзв. Косову драматична, као што је председник Александар Вучић упозоравао. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић Он је казао да Приштина срља у ескалацију.
„Пре неколико минута председник је издао наредбу војсци >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да подигне борбену готовост на највиши степен. Војска је започела своје активности, ово што Курти ради нас води ка црвеним линијама, ово више није игра, ово угрожава безбедност свих људи који живе на овим просторима. Ми ћемо спровести наредбу врховног команданта и урадити оно што се од Војске Србије очекује.“
„Војска се размешта на позиције ка административној линији тренутно. Од јутрос је све кренуло по злу. Александар Вучић је упозоравао да се Курти неће зауставити, него ће наставити са акцијама. То што неко носи неку „униформу“ не значи да не спроводи терор. У току је покушај заузимања свих општина севера Косова од стране нелегалних органа уз асистенцију њихове полиције а све уз благу реакцију Кфора, Еулекса и међународне заједнице“, истакао је министар Вучевић за РТС.
Како је додао, сада је тренутак да се и Кфор и Еулекс покажу и да спрече насиље.
„Не требају нам фразе и објаве већ да видимо шта можете да урадите да спречите ескалацију. Ми не ужелимо ексалацију, али нас Курти води ка нашим црвеним линијама.
Нећемо дозвлити никакву нову Олују и протеривање наших грађана“, истакао је министар.
Додао је и да ће Србија пронаћи начина да реагује најпре политички, али не искључује и друге начине.
„Али, нећемо то дозволити. У сталној смо комуникацији са међународним представницима, ми шаљемо вапај да умире Куртија и врате га здравом разуму“, поручио је министар Милош Вучевић.
Он је рекао да је црвена линија за Србију да неко крене да убија и протерује Србе, као и да им упада у станове. “ То би требало да буде црвена линија за цео свет, за све оне који нам све време причају о људским правима“, закључио је он.
Он је Србима на тзв. Косову поручио да буду смирени.
„Поручујем да не наседају на провокације, на сценарио у ком би они били приказани као криминалци. У току је терор над српском заједницом. Важно је да будемо смирени, и да истовремено бранимо своја права и слободе“, рекао је Вучевић.
Vučić potpisao naredbu: Vojska stavljena u najviši nivo borbene gotovosti zbog Kurtijevog nasilja nad Srbima na severu KiM

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић: Војска Србије на позицијама, нећемо дозволити нову „Олују“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.