Више од половине Американаца сматра да неће моћи у пензију

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Maj.2023, 17:03

Више од половине Американаца сматра да неће моћи у пензију

Американци страхују од одласка у пензију највише у последњих 11 година, показало је истраживање компаније Галуп. Фото: Градске инфо Само 43 одсто одраслих грађана САД који нису у пензији сматрају да ће након завршетка радног века имати довољно новца за лагодан живот, а то је најмање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од 2012. године, преноси Си-Ен-Ен.
Проценат оних који сматрају да ће добро живети у пензији ће бити смањен за пет одсто у односу на прошлу годину, а за 10 одсто у односу на 2021. годину.
Ове бројке су „прилично суморне“, изјавио је шеф Галупа Мухамед Јунис, а оне према његовом мишљењу одражавају забринутост због високих трошкова становања, страх за безбедност новца на рачунима у банци и бојазан због могуће рецесије.
Истраживање, које је спроведено између 3. и 25. априла, показало је да су за своју будућност у пензији знатно више забринуте жене, пошто 36 одсто дама наспрам 50 одсто мушкараца сматра да ће живети безбрижно у позном добу.
Оптимизам и песимизам зависе и од висине тренутних примања, а 36 одсто припадника средње класе сматра да ће живети у пензији без финансијских проблема.
Резултати истраживања су у складу са песимизмом који произилази из других анкета.
Расположење потрошача у САД је према Универзитету у Мичигену у мају било на историјском минимуму, а недавно истраживање ЦНН показује да 76 одсто Американца сматра да је економија у лошем стању.
Само 35 одсто Американаца верује да председник Бајден може да уради или препоручи добру свар за економију, показало је раније истраживање Галупа.
SAD: Nedužan izašao iz zatvora posle 33 godine, prvo što je rekao – srećan sam

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Више од половине Американаца сматра да неће моћи у пензију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.