Француска планира да покрене програм вакцинације против птичијег грипа на јесен

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Maj.2023, 11:14

Француска планира да покрене програм вакцинације против птичијег грипа на јесен

Француска планира да покрене програм вакцинације животиња против птичијег грипа на јесен након што су резултати серије тестова о вакцинацији патака показали „задовољавајућу ефикасност“, саопштило је француско министарство пољопривреде. Фото: pixabay/KitzD66 У Француској је прошлог >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << месеца покренута продаја 80 милиона вакцина, а ефикасност је требало да буде потврђена на основу тестова које спроводи француска агенција за здравствену безбедност (АНСЕС).
„Ови повољни резултати дали су довољне гаранције да се покрене кампања вакцинације већ на јесен 2023. године“, објавило је министарство, пренео је Ројтерс.
Неколико других земаља ЕУ је спроводило тестове, укључујући Холандију за кокошке носиље и Италију за ћурке.
Први резултати у Холандији показали су да су тестиране вакцине биле ефикасне. Сој високо патогеног птичијег грипа довео је до уништавања више од 200 милиона птица широм света током последњих 18 месеци.
Француска је најтеже погођена земља у ЕУ и суочава се са поновним избијањем епидемије од почетка овог месеца у југозападном делу земље, углавном међу паткама.
Južna Koreja: Devet putnika u bolnici nakon što su se otvorila vrata tokom leta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Француска планира да покрене програм вакцинације против птичијег грипа на јесен се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.