Звезда освојила Куп Србије и трећу дуплу круну узастопно

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Maj.2023, 09:38

Звезда освојила Куп Србије и трећу дуплу круну узастопно

Фудбалери Црвене звезде савладали су Чукарички 2:1 у финалу Купа Србије и стигли до треће узастопне титулу у најмасовнијем такмичењу у држави. Црвено-бели су након тријумфа у националном шампионату освојили и куп такмичење и трећи пут заредом узели дуплу круну. Фото: fkcrvenazvezda Звезда >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је 27. пут у историји клуба освојила Куп Србије, 13. пут дуплу круну и трећу заредом. У јубиларном 40. финалу у куп такмичењу Црвена звезда је савладала Чукарички након преокрета 2:1.
Четвти пут ове сезоне црвено-бели били су бољи од „брђана“ уз импресивну гол разлику од 11:1 у корист Звезде. Чукарички је у финалу поставио одличну дефанзивну игру и од почетка утакмице екипа с Бановог брда је стрпљиво чекала прилику из прекида или контранапада.
Звезда је била офанзивна од првог судијског звиждука, али су први до гола стигли противници. Марко Доцић је одличним ударцем из корнера преварио Милана Борјана и у 21. минуту игре довео Чукарички до вођства.
Игра Звезде у првом полувремену деловала је конфузно, понајвише захваљујући одличној позиционој игри у дефанзиви Чукаричког. На крају првог полувремена Чукарички је имао предност од једног гола. У наставку Звезда је играла у истом ритму, нападачком.
Чукарички се бранио и више од очекиваног, а нису ни стварали прилике за нападима из транзиције. Кључни моменат у промени Звездине игре десио се након 58. минута, када је тренер Милојевић одлучио да из игре изведе Вига и Кангу. Тим потезом, Иванић и Катаи су добили на ширини, али и бољој кретњи без лопте.
Звезда је имала апсолутну иницијативу током већег дела меча. Први пут на утакмици уродила је плодом у 61. минуту, када је Александар Пешић након комбинације Катаија и Кангве, а након центаршута играча из Замбије нападач Звезде је раговао прибрано и донео изједначење на мечу.
Чукарички је покушавао да успори игру, али је Звезда иницирала нападачки фудбал. У 76. минуту Пешић је преокренуо резултат, након одличног додавања Мирка Иванића. До краја меча фудблери Чукаричког су имали сјајну прилику, али је статива спречила „брђане“ да изједначе резултат у финишу дуела.
Звезда је на крају освојила нови Куп Србије, 27. по реду, а поред тога и трећу узастопну друплу круну и укупно 13. у историји клуба. Црвено-бели су једини непоражени клуб у домаћим такмичењима у досадашњем делу сезоне.
FS Beograda oduzeo četiri boda Sinđeliću, BASK-u i Jedinstvu, OFK plaća 50.000

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Звезда освојила Куп Србије и трећу дуплу круну узастопно се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.