Вуковић: Треба испоштовати број деце који не желе да се врате у „Рибникар“

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Maj.2023, 16:33

Вуковић: Треба испоштовати број деце који не желе да се врате у „Рибникар“

Психијатар Бранко Вуковић изјавио је данас да треба испоштовати онај број деце који не желе да наставе школовање у ОШ „Владислав Рибникар“ и да им треба дозволити да имају ту могућност да наставе, на начин за који они сматрају да је безбедан. Фото: Танјуг/Тара Радовановић „Мишљења >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << струке су вероватно подељена, али ако видите подељена су мишљења и свих нас. Свако од нас има своје виђење шта би требало да се уради и мисли и убеђен је да је то сигурно најбоље. Да би се то избегло, потребно је да се ослонимо на оно што нам нуди наша држава, односно систем, јер ми сви живимо у једном државном систему који има све потребне институције за сваку ситуацију, па и за ову,“ рекао је Вуковић за Тањуг и додао да је једини путоказ за решење ове ситуације, ослонити се на мишљење државе и система.
Сматра да је неопходно водити рачуна и бити опрезан у решавању целе ситуације, која се, како каже, први пут десила у Србији па и у свету, 3. маја када је 13-годишњи дечак убио 10 особа у ОШ „Владислав Рибникар“ , како би из свега повукли искуства за било какву могућу будућу ситуацију.
Вуковић истиче да принудни повратак деце у школу може да изазове повратне трауме, односно ретрауматизацију, јер се деца, нека која су видела или чула, али свакако су сва доживела трагични догађај, враћају на место злочина.
Напомиње да одлука институција које се баве овим проблемом, неће увек бити одговарајућа за сваког, али да је неопходно да се прихвати та одлука, јер је то, каже Вуковић, једини начин да се остане у некој врсти баланса и да се настави живот.
Sutra nestabilno, mestimično pljuskovi i grmljavina, lokalno grad, do 25 stepeni

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вуковић: Треба испоштовати број деце који не желе да се врате у „Рибникар“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.