Симптоми који указују да имате хламидију

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Maj.2023, 15:01

Симптоми који указују да имате хламидију

Хламидија је једна од најчешћих полно преносивих инфекција. Многи је имају а да то и не знају, а разлог за то је одсуство симптома. Фото: Pixabay/orzalaga До 80 одсто заражених жена и 50 одсто заражених мушкараца уопште не осећа симптоме, што отежава откривање и олакшава преношење ове инфекције. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Међутим, постоје неки суптилни знаци на које треба обратити пажњу након незаштићеног секса.
Пет најчешћиһ знакова код мушкараца: бол током мокрења необично пражњење из гениталног органа бол у тестису свраб уретре осећај пецкања Пет најчешћиһ симптома код жена су: бол током мокрења необичан вагинални исцедак бол током сексуалног односа крварење између менструације или после секса бол у стомаку или карлици У зависности од врсте сексуалног односа, симптоми се могу појавити иу другим областима. Ако мислите да имате хламидију, требало би да се тестирате. Тестови су брзи, лаки и безболни и укључују вагинални брис или узорак урина.
Резултати ће бити готови за седам до десет дана. Уколико је тест позитиван, процес лечења је једноставан, у ту сврху се користе антибиотици. Међутим, када се излечите, можете поново бити заражени. Ваш партнер би требало да добије исти медицински третман, а ви треба да избегавате сексуалне односе недељу дана након што ваши контакти буду излечени.
Ако се не лечи, хламидија може изазвати озбиљне проблеме.
И код мушкараца и код жена хламидија може да доведе до стерилитета.
Ovo su manje poznati znaci raka dojke

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Симптоми који указују да имате хламидију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.