Војске Ј. Кореје и САД извеле војне вежбе у близини границе са С. Корејом

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Maj.2023, 10:35

Војске Ј. Кореје и САД извеле војне вежбе у близини границе са С. Корејом

Војска Јужне Кореје и САД извеле су данас масовне војне вежбе у близини границе са Северном Корејом. Фото: Pixabay/Military_Material Данашње вежбе, прве од пет рунди војних вежби савезника до средине јуна, дешавају се на 70. годишњицу од успостављања војног савеза између Сеула и Вашингтона, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пренео је АП.
Северна Кореја је обично реаговала на такве велике јужнокорејско-америчке вежбе тестирањем ракета и другог оружја, наводи агенција.
Америчко-јужнокорејске вежбе, назване „комбиноване вежбе за уништавање ватрене моћи“, највеће су вежбе те врсте.
Две земље су одржале вежбе 11 пута од 1977. године, саопштило је јужнокорејско Министарство одбране.
Званичници Министарства рекли су да ће овогодишње вежбе укључити напредне стелт борбене авионе, јуришне хеликоптере, тенкове и вишеструке ракетне системе из Јужне Кореје и САД.
У вежбама је учествовало око 2.500 војника.
Prigožin: Vagner počeo povlačenje iz Bahmuta, predaje položaje ruskoj vojsci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Војске Ј. Кореје и САД извеле војне вежбе у близини границе са С. Корејом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.