Преговарачи одржали разговоре о подизању горње границе задуживања САД

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Maj.2023, 09:25

Преговарачи одржали разговоре о подизању горње границе задуживања САД

Преговарачи демократског председника Џозефа Бајдена и председавајућег Представничког дома Конгреса Кевина Мекартија одржали су разговоре, које су обе стране описале као „продуктивне“, у покушају да постигну договор о подизању горње границе задуживања САД и избегну катастрофални >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сценарио да Америка не буде у стању да плати своје рачуне. Фото: Танјуг/AP Photo/Jacquelyn Martin После четворочасовног састанка у Белој кући, Мекарти је изјавио да се у преговорима напредовало и да ће се наставити.
Предвидео је да ће две стране постићи договор, иако је остало још неколико нерешених питања, преноси Глас Америке. „Начинили смо напредак у разговорима, тако да је то веома позитивно“, рекао је Мекарти новинарима.
„Желим да будем уверен да смо постигли прави договор, а могу да видим да идемо у том смеру“, рекао је он.
Портпаролка Беле куће Карин Жан-Пјер каже да разговори дају резултате.
„Ако наставе да се одржавају у духу добре воље, можемо да постигнемо споразум“, изјавила је на брифингу за новинаре, док су вођени разговори.
Раније у среду, Мекарти је указао да је оптимиста у смислу да би се напредак могао остварити пре 1. јуна и истека рока, када би Министарство финансија могло остати без расположивог новца. “Надам се да ћемо остварити напредак”, поручио је Мекарти, одбацујући одговорност за кризу, рекавши да је кривица на страни Беле куће.
Преговори о горњој граници дуга директно су повезани са већ познатим проблемом – републиканци предвођени Мекартијем настоје да смање потрошњу федералне владе, док Бајден и демократе то не желе, наводи Глас Америке.
Trampov rival Desantis ušao u trku za republikansku predsedničku nominaciju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Преговарачи одржали разговоре о подизању горње границе задуживања САД се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.