Трампов ривал Десантис ушао у трку за републиканску председничку номинацију

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Maj.2023, 07:12

Трампов ривал Десантис ушао у трку за републиканску председничку номинацију

Гувернер америчке савезне државе Флорида Рон Десантис предао је Федералној изборној комисији документа којима се пријављује за председничку номинацију Републиканске странке. Фото: Танјуг/AP Photo/John Raoux, File Десантис ће вечерас објавити кандидатуру током разговора са извршним >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << директором те компаније Илоном Маском, објавила је агенција Ројтерс позивајући се на Десантисов политички тим.
Десантис ће бити највећи ривал бившем председнику Доналду Трампу за републиканску номинацију и вероватно ће уздрмати предизборну трку. Трамп тренутно ужива највећу подршку републиканских бирача, наводи Глас Америке.
Маск је ретвитовао новинара кабловске мреже Fox news који је пренео да ће Десантис објавити кандидатуру током интервјуа у среду увече по локалном времену.
Маск је потврдио да ће присуствовати виртуелној конференцији, чији домаћин је дневник Вол стрит џурнал, али је рекао да то не представља подршку Десантису.
„У ово време не планирам да подржим било ког кандидата, али сам заинтересован да Твитер буде нека врста простора за разговор“, рекао је Маск.
Десантис (44) тренутно обавља други мандат на положају гувернера Флориде, после убедљиве победе на изборима у новембру. Маск је у новембру твитовао да ће га подражати ако се буде кандидовао за председника за изборе 2024.
Десантис и Трамп су били блиски савезници током мандата бившег председника у Белој кући.
Трамп је подржао Десантиса када се први пут кандидовао за гувернера Флориде.
Међутим, после одласка са положаја, Трамп је често критиковао гувернера Флориде, наводи Глас Америке..
Током пандемије корона вируса, Десантис је постао национално лице отпора ношењу маски и обавезној вакцинацији, а оштро је критиковао и водећег америчког епидемиолога, доктора Ентонија Фаучија, додаје Глас Америке.
Забранио је и готово све абортусе на Флориди, укинуо програме за етничку разноликост на државним универзитетима и дозволио да се оружје носи без дозволе, наводи Глас Америке. Због тога је, како оцењује Глас Америке, постао и популаран међу конзервативцима, мада према последњим анкетама, Трамп има већу подршку републиканских бирача.
Najveći svetski nosač aviona uplovio u Oslo, slede zajedničke vojne vežbe (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трампов ривал Десантис ушао у трку за републиканску председничку номинацију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.