Украјински генерал Залужни тешко рањен недалеко од Херсона

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 19:58

Украјински генерал Залужни тешко рањен недалеко од Херсона

Украјински генерал Валериј Залужни, начелник Генералштаба украјинских оружаних снага, који је током последњих неколико недеља нестао из видокруга јавности, тешко је рањен у близини града Херсона пре неколико недеља, пренела је данас агенција РИА Новости позивајући се на неименоване >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << изворе у безбедносним круговима. Фото: Wikimedia Commons/Міністерство у справах ветеранів України Залужни је почетком маја задобио трауму главе у руском ракетном нападу на командно место украјинских снага, недалеко од села Посад-Покровскоје, наводи РИА Новости.
Након рањавања, генерал Залужни је био подвргнут неуро-хирушкој интервенцији, краниотомији, у војној болници у Кијеву, тврди исти извор, наводећи да су прогнозе лекара да ће 49-годишњи украјински генерал преживети, али да више неће моћи да обавља своје командне дужности.
Stoltenberg: Ulazak Ukrajine u NATO dok traje rat nije na dnevnom redu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјински генерал Залужни тешко рањен недалеко од Херсона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.