Крвна група може да покаже којим болестима сте склони

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 19:01

Крвна група може да покаже којим болестима сте склони

Постоји осам крвних група и изузетно је важно знати која је ваша. Може вам спасити живот и помоћи у спречавању неких стања и здравствених проблема. Фото: Pixabay/fernandozhiminaicela Веома је важно да знате своју крвну групу, посебно у хитним ситуацијама, па је добро да је негде запишете. Постоје >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << четири главне крвне групе: А, Б, О и АБ, а има их укупно осам, када се дода Рх фактор (А+, А-, Б+, Б-, О+, О-, АБ+ или АБ-).
Стручњаци сматрају да ваша крвна група може открити којим сте болестима склонији.
Болест срца Добра вест за људе са крвном групом О је да је њихов ризик низак, ако је веровати истраживању. Стручњаци не знају разлог, али постоји мишљење да је могуће да су друге крвне групе повезане са вишим нивоом холестерола и протеина који су повезани са стварањем крвних угрушака.
Рак желуца Крвне групе А, АБ и Б су подложније овој болести од групе 0. Ово посебно важи за групу А, где је најчешћа. Истраживачи сматрају да је могуће да се ради о инфекцији бактеријом Х. пилори, која се чешће јавља у групи А. Ова бактерија се често налази у желуцу и може изазвати упале и чиреве.
Канцер панкреаса Ако сте група А, АБ или Б, имате већи ризик од развоја ове болести. Молекули у крвним групама А и Б помажу бактеријама Х. пилори да расту и развијају се у цревима, што повећава ризик од болести.
Стрес Стрес повећава ниво кортизола у крви. Људи са крвном групом А такође имају повишен ниво кортизола, па су склонији стресу. Меморија Мала студија је показала да људи са крвном групом АБ имају највише проблема са памћењем.
Чир Чир на желуцу је веома болан и непријатан, а чешће погађа особе са крвном групом O.
Угрушци крви Венска тромбоза је стварање угрушака у дубоким венама. Истраживања показују да особе са А, Б или АБ групом имају веће шансе да им се овај проблем деси.
Дужина живота Они са крвном групом O имају веће шансе да живе дуже. Стручњаци сматрају да је то због смањеног ризика од кардиоваскуларних болести.
Плодност Једна студија је показала да жене са крвном групом 0 чешће имају смањен број здравих јајних ћелија, али то је далеко од доказаног.
Дијабетес Дијабетес типа 2 чешће се јавља код људи са крвним групама А и Б, а стручњаци нису сигурни зашто и сматрају да је потребно више истраживања.
Мождани удар Ризик од можданог удара се повећава ако имате крвну групу АБ. Лекари сматрају да је то последица подложности настанку крвних угрушака.
Sve što treba da znate o kremama sa retinolom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Крвна група може да покаже којим болестима сте склони се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.