Бранбић: Опозиција нема праве инфромације ни када говори о Алексином закону

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 18:51

Бранбић: Опозиција нема праве инфромације ни када говори о Алексином закону

Председница Владе Србије Ана Брнабић изразила је жаљење што опозиција нема праве информације када упућује критике на рачун власти, посебно у случају Алексиног закона. Фото: Танјуг/ Владимир Шпорчић „Већину ствари предвиђених Алексиним законом ми смо предложили и усвојили >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и прошли су Народну скупштину. Ако треба разговарајте лично са Драганом Ћорић, аутором закона и она ће вам рећи да смо усвоји читав низ одредби … једино што је остало неиспуњено је дечији омбудсман“, рекла је премијерка у парламенту.
Брнабић је нагласила да су то осетљиве и озбиљне ствари да би се о њима причало на начин на који опозиција то чини. „Ви сте посланици зато предложите закон о дечјем омбудсману, највећи део из Алексиног закона усвојили смо кроз измене и допуне релевантих закона, тако да смо и то више мање завршили“, рекла је она поводом Алексиног закона – што је неформални назив за скуп допуна и измена неколико закона који се односе на превенцију вршњачког насиља у школама, а настао је након самоубиства Алексе Јанковића (14) у Нишу.
На седници о Извештају Владе о безбедносној ситуацији у земљи, након масовних убистава у школи на Врачару и у Младеновцу председница Владе Србије нагласила је и да неће трошити време да понавља да систем није заказао, јер сваки пут када то говори оживљава трагедију.
„Не знам да ли нисте били присутни или нисте слушали или баш вас брига или је то потличка флоскула коју понављате да ме нападнете. Рекла сам као и председник Александар Вучић да у том случају систем није заказао, нисам рекла да цео систем упоште никада није заказао, јер сваки систем може да закаже као и сваки човек што може да закаже или због објективних или субјективних разлога“, рекла је Брнабић.
Она је подсетила да је истрага показала да није заказао ни центар за социјални рад, ни обезбедње, … није било вршњачког насиља над малолетним убицом кога су другови дивно прихватили.
Brnabić sutra sa američkim senatorima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бранбић: Опозиција нема праве инфромације ни када говори о Алексином закону се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.