Намирнице које су здравије ако их замрзнете!

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 18:00

Намирнице које су здравије ако их замрзнете!

Ову су намирнице за које кажу да су здравије када их купујете смрзнуте. Фото: Pixabay/fotoblend Многе намирнице и даље задржавају своју нутритивну вредност након што су у замрзивачу.
Смрзнута храна као што су воће и поврће, риба и месо, па чак и хлеб, који су обогаћени витаминима и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << минералима, једнако су хранљиви као и свежи.
Замрзнути производи су обично јефтинији од већине свежих производа, тако да су одлична опција ако желите да уштедите нешто новца.
Одабир смрзнутих производа такође може бити одличан начин да се смањи бацање хране јер се ствари могу замрзнути и касније јести. Ово је посебно важно јер трошкови живота настављају да расту, а свакодневне намирнице се суочавају са повећањем цена. Ових пет намирница су заправо јефтиније и здравије за куповину смрзнуте.
Замрзнути грашак Многи од нас већ имају врећу грашка у замрзивачу. Ову храну је много јефтиније купити смрзнуту него свежу и лак је додатак сваком оброку. Такође садржи приличну количину влакана, антиоксиданата и витамина, као и минерале здраве за срце као што су магнезијум, калијум и калцијум.
Смрзнути сецкани бели лук Љубитељи белог лука знаће да гуљење и сецкање оштрих каранфилића може бити мука. Дакле, држање врећице смрзнутог и сецканог белог лука у замрзивачу ће вам уштедети време и новац. Ченови неће изгубити свој укус када су замрзнути, иако могу изгубити део своје снаге. Дакле, можете наставити да уживате у предностима белог лука – његов главни активни састојак, алицин, може подржати ваш имуни систем у борби против вируса.
Замрзнути броколи Броколи је још једно од оних поврћа које је лако уградити у ваш оброк и пружа хранљиву вредност чак и када је замрзнуто. Конзумирање ове суперхране може значајно да побољша здравље црева, према недавној студији, као и да подржи контролу тежине, здравље мозга, упале и имунолошку функцију.
Смрзнута риба Замрзавање неће смањити његову нутритивну вредност – и даље ћете уживати у благодетима омега-3 масних киселина и витамина Д и Б2 које садржи.
Смрзнуте бобице Бобице које се додају у оброк са јогуртом су здрава ставка за доручак. Међутим, често ће порција свежег воћа садржати само неколико њих – куповина замрзнутог значи да ћете имати више за мање новца и да ће трајати дуже. Нема ништа горе од тога да ваше бобице постану буђаве након само неколико дана у фрижидеру. Смрзнуте боровнице садрже више антиоксиданата, који могу помоћи у борби против болести, укључујући рак. Смрзнуте малине су одличан извор витамина Ц, који ће ојачати ваш имуни систем.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Намирнице које су здравије ако их замрзнете! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.