Ове намирнице ће убрзати природну детоксикацију вашег тела

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 17:01

Ове намирнице ће убрзати природну детоксикацију вашег тела

Ако сте се у последње време осећали уморно, можда ће вам требати детоксикација тела. Нема разлога да не очистите своје тело од токсина уз помоћ неколико природних и лако доступних намирница. Фото: Pixabay/maja7777 Осим што помажу у чишћењу организма од токсина, ове намирнице су богате >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и хранљивим материјама које су вам свакодневно потребне.
Спанаћ Спанаћ је одлична намирница јер има мало калорија и пун је хранљивих материја. Садржи витамине А, Ц, Е и К, као и тиамин, фолат, калцијум, гвожђе и магнезијум и многе друге. Флавоноиди у спанаћу спречавају оксидацију холестерола у вашем телу делујући као антиоксиданси.
Репа Иако је многи избегавају због специфичног укуса, цвекла је веома добра намирница за наш организам. Богата је хранљивим материјама као што је бетаин, који помаже јетри да се ослободи токсина, а садржи и пектинска влакна која чисте токсине из нашег тела.
Шпаргле Иако се шпаргле, као и цвекла, неће наћи често на јеловнику, препоручује се да их и даље конзумирате у свакодневној исхрани. Шпаргла је богата антиоксидансима који подстичу детоксикацију организма, одличан је извор влакана, гвожђа и фолата, а садржи и витамине А, Ц, Е и К.
Броколи Броколи садржи супстанце које му помажу у борби против заразних ћелија у нашем телу. Конзумирање броколија такође помаже вашем телу да се бори против разних хемикалија које изазивају рак и добро је за вашу јетру.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ове намирнице ће убрзати природну детоксикацију вашег тела се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.