Панета: Дигитални евро за три до четири године

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 12:13

Панета: Дигитални евро за три до четири године

Дигитални евро би могао да буде доступан за три до четири године, саопштио је данас члан извршног одбора Европске централне банке (ЕЦБ) Фабио Панета. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Probst У данас објављеном интервјуу, Панета је изјавио да ће Европска комисија (ЕК) у јуну предложити регулаторни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << оквир за дигитални евро, а у октобру ће бити донета одлука о почетку припремне фазе током које ће се ова дигитална валута развијати и тестирати.
Припремна фаза би могла да траје две или три године, а дигитални евро ће бити доступан за три до четири године, рекао је он.
Европљани ће моћи да плаћају дигиталним евром онлајн или у продавницама, да блиским људима пошаљу одређену своту у европској дигиталној валути или да на овај начин плате порезе, додао је Панета. Количина дигиталног евра на рачуну ће бити ограничена, пошто ЕЦБ не жели да европска дигитална валута буде коришћена за инвестиције или штедњу.
„Помињали смо ограничење од 3.000 евра. Ова сума је близу просечне бруто плате у еврозони и она неће угрозити финансијску стабилност“, изјавио је Панета.
Glavni berzanski indeksi u blagom padu, porasla cena nafte

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Панета: Дигитални евро за три до четири године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.