Пољска најавила покретање програма куповине подморница

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 11:51

Пољска најавила покретање програма куповине подморница

Министар одбране Мариуш Блашчак изјавио је данас да Пољска планира да ове године покрене програм куповине подморница. Фото: Танјуг/AP Photo/Czarek Sokolowski Пољска је повећала војни буџет након руског напада на суседну Украјину у фебруару прошле године, а влада се обавезала да ће удвостручити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << број припадника војске и потрошити 4 одсто БДП-а за одбрану у 2023, навео је Ројтерс.
„Почињемо реализацију програма ‘Орка’. Ове године планирамо да покренемо процедуру за куповину подморница уз трансфер потребних технологија“, рекао је пољски министар. Блашчак је саопштио да ће тендер бити „ускоро покренут“, додајући да ће Министарство одбране ускоро доставити и информације о броју подморница и њиховој опреми.
UN: Trećina žrtava rata u Ukrajini su stariji ljudi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пољска најавила покретање програма куповине подморница се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.