УН: Трећина жртава рата у Украјини су старији људи

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 11:43

УН: Трећина жртава рата у Украјини су старији људи

Старији људи су изложени патњи и умирали су у великом броју од почетка руског напада на Украјину, показао је данашњи извештај УН, у коме се наводи да су неки страдали јер им је било забрањено да понесу лекове или да напусте подруме. Фото: Танјуг/AP Photo/Libkos У извештају који су саставили >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << посматрачи за људска права УН, каже се да је око трећина цивила настрадалих у првој години рата старије доби и да је 1.346, од 4.187 документованих жртава, имало више од 60 година, пренео је Ројтерс.
Број укључује само особе чија је старост позната, а прави број жртава је много већи, наводе УН. Отприлике четвртина становништва Украјине су старије особе.
Русија негира да напада цивиле.
Južna Koreja odlaže treće lansiranje svoje rakete u svemir

Преузмите андроид апликацију.
Чланак УН: Трећина жртава рата у Украјини су старији људи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.