ФС Шпаније поништио црвени картон фудбалеру Реала Винисијусу, расистичке провокације

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 10:43

ФС Шпаније поништио црвени картон фудбалеру Реала Винисијусу, расистичке провокације

Фудбалски савез Шпаније (РФЕФ) поништио је директан црвени картон играчу Реала Винисијусу Жуниору, који је искључен на мечу 35. кола Ла Лиге против Валенсије, преноси Ројтерс. Фото: Танјуг/AP Photo/Alberto Saiz Главни судија меча између Валенсије и Реала, који је одигран у недељу на стадиону >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Местаља, Рикардо де Бургос Бенгоечеа је на интервенцију из ВАР собе искључио Винисијуса у 97. минуту јер је ударио противничког играча.
Фудбалер Реала је током меча био вређан на расној основи због чега је утакмица била прекинута на 10 минута. У финишу меча дошло је до сукоба играча два клуба, а бразилски фудбалер је добио црвени картон. Међутим, Судијска комисија РФЕФ је утврдила да је играч Валенсије први ударио Винисијуса. Све судије које су биле у ВАР соби су суспендоване, јер главног арбитру нису на снимку приказали овај детаљ. Валенсија је победила Реал 1:0.
Винисијус ће моћи да наступи за Реал на вечерашњем мечу 36. кола Ла Лиге против Рајо Ваљекана. РФЕФ је казнио Валенсију са 45.000 евра, а јужна трибина стадиона „Местаља“ биће делимично затворена за навијаче на наредних пет утакмица.
Валенсија је најавила да ће уложити жалбу на ову казну.
Gvardiola: Ostajem u Mančester sitiju i naredne sezone

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ФС Шпаније поништио црвени картон фудбалеру Реала Винисијусу, расистичке провокације се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.