Танасковић: Аграрни буџет ће се убудуће договарати заједно са пољопривредницима

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 10:34

Танасковић: Аграрни буџет ће се убудуће договарати заједно са пољопривредницима

На недавном састанку са представницима више пољопривредних удружења, када су испуњени њихови захтеви, договорено је и да се формира национални савет у коме би била пољопривредна удружења, а која би заједно са представницима Министарства пољопривреде радила на припреми аграрног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << буџета, изјавила је ресорна министарка Јелена Танасковић. Фото: Танјуг/Зоран Жестић „У националном савету би била сва удружења и тако бисмо имали неопходну критичну групу која би заједно са нама креирала будзет. Сви би изнели своје предлоге, образложили их и заједно би се договарали колико новца можемо да определимо за коју намену“, рекла је она гостујући на ТВ Пинк.
Танасковић је истакла да пољопривреднике у Србији данас највише муче вишак млека и млечних производа на залихама, као и пад цене пшенице који је дошао из Европе, напомињући да су договорене мере усмерене управо на превазилажење тих проблема. Она је за данас поподне најавила састанак са представницима ланца примарних произвођача и прерађивача у млекарству на коме би требало да се разговара о томе како да се премосте наредна два-три месеца док не дође до опадања залиха код млекара.
Према њеним речима аграрни буџет за ову годину ће са најновијим давањима, износити између 115 и 120 милијарди динара, што је највиша сума која је до сада опредељена за пољопривреду.
FON jedan od najtraženijih fakulteta, upisuje 980 studenata na osnovne studije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Танасковић: Аграрни буџет ће се убудуће договарати заједно са пољопривредницима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.