Немачке власти претресле некретнине активиста за климатске промене

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 10:31

Немачке власти претресле некретнине активиста за климатске промене

Власти су данас претресле 15 некретнина широм Немачке и заплениле имовину везану за истрагу о финансирању протеста групе активиста за климатске промене Последња генерација, изјавили су тужиоци. Фото: Танјуг/Christoph Soeder/dpa via AP Минхенско тужилаштво саопштило је да води истрагу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << против седам особа, старих од 22 до 38 година, због сумње да су формирали или подржавали криминалну организацију, пренео је АП.
Фото: Танјуг/Christoph Soeder/dpa via AP Они су покренули истрагу након бројних кривичних пријава које су примили од средине 2022. године. Припадници последње генерације су више пута блокирали путеве широм Немачке у покушају да изврше притисак на владу да предузме драстичније мере против климатских промена.
Тужиоци су рекли да су људи под истрагом оптужени да су организовали и промовисали кампању за „финансирање нових кривичних дела“ и прикупили најмање 1,4 милиона евра. Два припадника групе су осумњичена и да су покушали да саботирају нафтовод који повезује баварски град Инголштат са италијанском луком Трст.
Tajfun Mavar stigao do ostrva Guam, naređena evakuacija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачке власти претресле некретнине активиста за климатске промене се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.